Alles over de AVG, de nieuwe privacy wetgeving

Bereid je voor op de AVG!

Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe Europese privacy wetgeving van toepassing: de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Ook bekend onder zijn Engelse benaming: General Data Protection Regulation (GDPR). Het is belangrijk dat jouw organisatie hier goed op voorbereid is en de juiste technologische en organisatorische maatregelen heeft genomen.

Je hebt misschien al gehoord over deze nieuwe wetgeving, maar weet je nog niet wat het precies allemaal inhoudt. De AVG geldt voor álle organisaties die persoonsgegevens verwerken: van multinationals tot kleine bedrijven en van zorg- tot onderwijsinstellingen.

Het is ook belangrijk om te weten dat de boetes voor het niet naleven van de AVG kunnen oplopen tot 20 miljoen euro of 4% van de jaaromzet als dat bedrag hoger ligt.

Daarom brengen wij de AVG artikelreeks uit met de benodigde informatie over de AVG. 

Ook hebben wij onze Security Scan geüpgraded naar de AVG Security Scan. Laat deze scan uitvoeren door onze pre-salesconsultant en zorg ervoor dat jouw organisatie helemaal 'AVG Proof' is!

Zijn er na het lezen van al onze artikelen nog vragen of wil je meer informatie over de kosten en voorwaarden van onze AVG Security Scan? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen per telefoon op 088 - 566 54 43 of per e-mail op avg@successfully.nl.

 

 

Klik op onderstaande afbeeldingen voor het lezen van de artikelen. 

Artikel 01

Algemeen

Wat houdt de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) precies in en wat heeft dit voor gevolgen voor jouw organisatie? 

 

Artikel 02

Persoonsgegevens verwerken

Je mag na de ingang van de AVG alleen nog persoonsgegevens verwerken als je je kunt beroepen op één van de zes grondslagen van de AVG. 

Lees in dit artikel welke grondslagen dit zijn en wanneer je je daarop mag beroepen. 

 

 

Artikel 02

Verantwoordingsplicht

Lees in dit artikel wat de verantwoordingsplicht precies inhoudt die je hebt als je persoonsgegevens verwerkt na ingang van de AVG?

Hoe kun je verantwoorden dat je die persoonsgegevens nodig hebt voor het uitvoeren van jouw taak?

 

Artikel 03

Beveiliging

Voldoet jouw databeveiliging aan de eisen van de AVG? Hoe scherp je de beveiliging aan, indien dit nog niet het geval is?

De beveiliging van data en dan met name persoonsgegevens wordt extra belangrijk na ingang van de AVG in verband met hoge boetes bij datalekken.

Artikel 04

Functionaris voor de Gegevensbescherming

Ben je verplicht om een Functionaris voor de Gegevensbescherming aan te stellen?Kun je ook een onafhankelijke FG inhuren?

Waar moet deze persoon aan voldoen?

Artikel 01

Privacy by Design & Privacy by Default

Wat houden de termen Privacy by Design en Privacy by Default in? Hoe kun je dit doorvoeren in jouw organisatie?

 

Artikel 01

Rechten, Meldplicht en Verwerkersovereenkomst

Personen van wie jij persoonsgegevens verwerkt krijgen een uitbreiding van hun privacyrechten. Welke rechten krijgen zij precies en hoe moet jij hierop inspelen?

Er wordt na de ingang van de AVG gebruik gemaakt van verwerkersovereenkomsten. Wat houdt dit precies in en in wat verschilt dit van de huidige bewerkersovereenkomsten?

Artikel 01

DPIA 

Wat is een DPIA precies en is jouw organisatie verplicht om een DPIA te laten uitvoeren? 

Is de Successfully AVG Security Scan ook een goede maatstaaf om te kijken of jouw organisatie voldoet aan de eisen van de AVG?

Artikel 01

Overige vragen

Nog onbeantwoorde vragen? Lees dit artikel om te kijken of jouw onbeantwoorde vragen hier beantwoord worden!