Nieuws

Cybercriminelen vermommen zich steeds vaker als CEO

14-09-2015

Cybercriminelen hebben een nieuwe vorm van oplichting gevonden. Zij doen zich namelijk steeds vaker voor als CEO van een bedrijf. Er wordt dan in een mail of per telefoon gevraagd aan een medewerker om geld over te maken naar de bankrekening van de criminelen. In Frankrijk zijn de meeste meldingen gemaakt van deze vorm van oplichting. Ook in Nederland zijn er bedrijven slachtoffer geworden.

Volgens Europol gaan de criminelen zeer nauwkeurig te werk en doen zij uitgebreid onderzoek naar het bedrijf dat zij willen oplichten. Zij gaan bijvoorbeeld op zoek naar de handtekening van de CEO en gebruiken deze om geloofwaardig over te komen. Ook maken zij gebruik van stemvervormers om de stem van de CEO na te bootsen.

Veel bedrijven doen geen melding wanneer zij slachtoffer worden van deze vorm van oplichting. Zij zijn bang dat hun imago hierdoor schade oploopt. Toch verzoeken de opsporingsdiensten bedrijven die slachtoffer zijn geworden, zich toch te melden. Op deze manier krijgen zij een duidelijker beeld van de werkwijze van de criminelen en de omvang van het probleem.

Met de Online E-mail Protection van Successfully kunt u zich beschermen tegen bedreigingen van buitenaf. Uw e-mail wordt gescand op ongeoorloofde communicatie, waardoor u verzekerd bent van veilig e-mail verkeer. Wilt u meer weten over Online E-mail Protection van Successfully? Klik dan hier.