Nieuws

Het Crypto Virus en beveiligingslek in Adobe Flash en Internet Explorer 11

23-07-2015

De laatste tijd krijgen wij met regelmaat het verzoek binnen om te assisteren bij het verwijderen dan wel het beperken van de schade aangericht door het Crypto Virus. Dit virus besmet het netwerk waar de gebruiker rechten toe heeft. Pas wanneer u een fors bedrag betaalt aan de hackers krijgt u een code toegestuurd, waarmee u uw data weer kunt ontsluiten.

Ten eerste willen wij u daarom waarschuwen voor een e-mail die veel klanten krijgen uit naam van Intrum Justitia. De afzender van het bericht beweert dat er nog een bedrag betaalt moet worden en verwijst hierbij naar de factuur in de bijlage. In de bijlage zit echter het Crypto virus. Wees hier dus alert op en open beslist niet de bijlage wanneer u een bericht van deze afzender ontvangt.

Ten tweede zijn hackers in de mogelijkheid dit virus op uw computer te installeren of om uw computer vanaf afstand over te nemen vanwege een beveiligingslek dat is gevonden in Adobe Flash en Internet Explorer 11. Wij willen u hiervoor waarschuwen en hebben voor u uiteengezet welke updates u kunt downloaden om het beveiligingslek te dichten.

Adobe Flash wordt gebruikt op websites voor het afspelen van video’s of het weergeven van bewegende afbeeldingen. Een goed voorbeeld van een website die deze software gebruikt en door veel mensen wordt bezocht is YouTube. Wij adviseren u ten zeerste onderstaande updates uit te voeren.

Adobe Flash heeft een update uitgebracht die te downloaden is via hun website. Klik hier om de update te downloaden.

Niet alleen in Adobe Flash, maar ook in Internet Explorer 11 is een lek ontdekt. Hiervoor is een andere update beschikbaar gesteld door Microsoft. Deze update kan worden gedownload via Windows updates. Klik hier om ook die update te downloaden.

Belangrijk: Het is van belang om uw PC en servers met regelmaat bij te werken met de laatste Security packs van Microsoft en uw bedrijfsapplicaties bij te werken. Een goed ingerichte rechtenstructuur zorgt er ook voor dat wanneer er een virus onbewust door iemand op het netwerk wordt geplaatst, deze maar een beperkt gebied kan besmetten.

Wilt u weten of uw netwerk veilig is? Vraag vandaag nog een gratis netwerkscan aan bij Successfully.

Heeft u nog vragen over het voorgaande, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.