Successfully's vriendenboek - Raduan Tarrass

Successfully's vriendenboek

Hi! Ik ben Raduan Tarrass, 41 jaar en bijna 1 jaar werkzaam bij Successfully. Vol passie en energie werk ik als System Engineer bij dit mooie energieke bedrijf.

Ik lijd eigenlijk een vrij simpel leven, ik geniet van mijn werk én kinderen. En sinds kort een MBO opleiding IT. Naast dat ik in mijn vrije tijd graag tijd met mijn 2 lieve dochters van 8 doorbreng, kan ik genieten van de natuur. De duinen van Zandvoort zijn daar uitermate geschikt voor. En af en toe wat herten spotten.

Hoe ik op een verjaardag vertel wat ik doe?

Ik werk bij een IT bedrijf waar ik kleine en grote bedrijven én eindgebruikers telefonisch help met hun dagelijkse technische issues.

Wat ik echt doe bij Successfully?

Oorspronkelijk ben ik aangenomen om de telefoon aan te nemen op onze Servicedesk, en klanten aan te horen en de juiste specialist met hun in contact te brengen die het probleem kan verhelpen. Maar ondertussen kan ik de meeste klanten eigenlijk zelf al helpen. Ik ben ook heel erg nieuwsgierig naar wat er nog meer voor mij op mijn pad gaat komen bij Successfully. Omdat ik voor mezelf een heel duidelijk doel voor ogen heb wat betreft mijn ontwikkeling en functie focus, ben ik sinds kort begonnen aan een MBO Opleiding ICT niveau 4. Op die manier kan ik, net als veel collega's op onze Servicedesk, dan ook de complexere IT problemen voor onze klanten gaan oplossen. Deze studie doe ik gewoon naast mijn full time werk bij Successfully. 1 dag in de week, voor de komende 2 jaar, zit ik met mijn neus in de studieboeken.

Mijn weg naar Successfully

Ik heb 6 jaar in de beveiliging gewerkt, ik ben daar uiteindelijk mee gestopt omdat ik echt toe was aan een nieuwe uitdaging. Ik heb toen een carrière switch gemaakt naar de IT. Ik heb met wat geluk en zonder de nodige diploma's een job gescoord bij een outsource bedrijf genaamd Sykes. Daar deed ik de 1e-lijns support voor Dell. Ik ben na ongeveer 4 jaar intern bij Dell gaan werken.
Dat heb ik flink wat jaren gedaan, maar helaas stopte dat na ongeveer 4 jaar. Daarna heb ik kort gezocht naar een andere uitdaging en dat werd uiteindelijk Successfully. Nog steeds ben ik trots en blij dat ik binnen deze organisatie werkzaam ben, en ook de kans heb gekregen om te laten zien wat ik kan en nog in mijn mars heb.

Wat is belangrijk voor jou bij een organisatie waar je werkt, naast je werk?

Voor mij is dat er waardering wordt uitgesproken naar medewerkers. Mijn manager begrijpt mij heel goed, en ziet mogelijkheden in iedereen die hier op de Servicedesk werkt. Zij is echt een 'mensen manager' en voelt goed aan wat wel en niet kan, en stimuleert daar waar nodig. En daarnaast dat er de mogelijkheid wordt geboden door te groeien als daar ambitie voor is. Ik ben dan ook super dankbaar dat ik de ruimte heb gekregen om mijn MBO studie te volgen naast mijn werk.

Het gekste wat je ooit hebt meegemaakt?

De dienstverlening van Successfully focust zich voornamelijk op het werken waar en wanneer je maar wilt. En zo werken wij intern ook. Iedere dag hebben wij met de Servicedesk medewerkers een stand-up om alle lopende tickets door te nemen en de focus in onze dagelijks werkzaamheden te bekijken. Één van mijn collega's werkte die dag thuis en volgde de stand-up via Microsoft Teams. Omdat het die dag zo warm was, één van de warmste zomers, volgde hij die stand-up in z'n blote bast. Haha hilarisch! Hij trok maar snel een T-shirt aan ;-).

Je mooiste leerervaring tot nu toe bij Successfully

Iedere dag leer ik, de ene dag meer dan de andere natuurlijk. Maar het werken bij Successfully bied mij de mogelijkheid mezelf uit te dagen, te groeien in wat ik leuk vind. Ik ben nog steeds super dankbaar dat ik deze mogelijkheid heb gekregen, al een mooie ervaring op zich :-).

 

 

Gepubliceerd op 02/03/2020